Skip to main content
  • 📢 Wednesday, 09:00 - 15:30
  • 🎤OCTOBER 18TH, OSLO

Er du designeren/UXeren som ufrivillig ender opp med å skrive de små og store tekstene i de digitale flatene? Dette kurset er førstehjelpsskrinet du trenger for å skrive bedre tekster i alle typer digitale tjenester og nettsider.

Du vil blant annet lære å mestre skrivingens ekstremsport, mikrotekster. Disse småtekstene i et grensesnitt som hjelper brukerne å finne målet. Det kan være feilmeldinger, innledning til et skjema, knappetekster, skjematekster og dialogvinduer. Noen ganger bare ett ord, andre ganger en frase eller en kort setning.

Disse tekstene trenger kjærlighet. Fra starten av når du designer. Dette er kurset for deg som vil bli bedre til å skrive mikrotekster, men prinsippene du lærer kan også brukes på lengre tekster.

Dette lærer du i workshoppen

  • Tre grunnleggende skriveprinsipper du alltid får bruk for
  • Hvorfor dårlige førsteutkast er 100 ganger bedre enn Lorem ipsum
  • Hvordan skrive gode feilmeldinger, knappetekster, ledetekster og hjelpetekster
  • Hvorfor stil og tone IKKE handler mest om være gøy og leken
  • Hvordan få til smart samjobbing med folk fra andre fagfelt
  • Enkle måter å teste innholdet ditt på

Praktisk gjennomføring

Dere jobber med eksempeltekster gjennom hele workshoppen. Vi kjører en blanding av individuelle øvelser og felles diskusjoner.

Målgruppe

Workshoppen passer for deg som har litt eller mye kunnskap om UX og design fra før, og som vil bli bedre på selve skrivingen. Du kan være grafisk designer, UX-designer, frontendutvikler, prosjektleder eller produktleder. Tittelen er ikke så viktig, vi lærer deg uansett det du trenger å vite for å komme i gang med skriving i digitale produkter og tjenester.


About Ove Dalen og Susanne Egset - Y 2023 👑

This workshop was held during Y Oslo 2023

​​Ove Dalen er rådgiver i Netlife og regnes som en av landets fremste eksperter på nettskriving og kundeopplevelse. Ove har i 25 år jobbet med tekst og skriving på nett. Han ga i fjor ut boken «Skriv godt, bli forstått» (2021) som han har skrevet sammen med Christine Calvert. Tidligere har han skrevet bøkene «Effektiv nettskriving» (2018) og “Digital strategi for alle” (2015).

Susanne Egset jobber som innholdsdesigner i Netlife. Hun har i år kommet ut med boka "design med ord" og vi er stolte av å si at det er en av de første bøkene i om innholdsdesign og UX skriving skrevet på norsk.

Don't miss a thing.
Get on our mailing list.

CHOOSE LANGUAGE:

Organised by

Netlife logo
Andre Boller logo

Contributing partners

UX Norge logo
A conference created & hosted by Netlife