Skip to main content
  • 📢 Thursday, 14:25 - 16:30
  • 🎤Netlife

Vår samarbeidspartner Grafill har fått med seg NRK til å gi oss et dypdykk i designarbeidet de gjør hos NRK.

Her snakker vi om en profil og et designrammeverk som skal funke for alt fra Fantorangen til Dagsrevyen. Fra YR til Urørt. Digitalt, analogt, på TV og radio. Alle har et forhold til NRK og de fleste av oss bruker en eller flere av tjenestene deres – så det må funke for alle.

Finnes det et mer komplekst designlandskap i Norge? NRK lover oss innblikk i alt fra det strategiske omkring merkevaren, ned til konkrete eksempler hentet fra flere ulike prosjekter. Dette sporet er for deg som vil nerde om design og UX i stedet for å høre Gibson Biddle.

PROGRAM

Konferansier: Lene Reneflott fra Grafill

Finne, velge, elske – ny designprofil fra strategi til produktutvikling med Cecilie Lyng, Hilde Jørgenvåg og Åsmund Matzow
NRK er i gang med å rulle ut ny designprofil, men hvorfor har man egentlig behov for å gjøre denne jobben? Hva består den nye profilen av? Og hvordan får man rullet den ut? Cecilie Lyng er NRKs profilsjef. Cecilie er opptatt av det strategiske rammeverket som kreves for at en merkevare skal forbli sterk og utvikle seg. Hun har jobbet med profil og merkevare i mediebransjen i 30 år i ulike selskap og som selvstendig næringsdrivende. Hilde Jørgenvåg er rådgiver for profil og merkevare i NRK. Hilde har gjennom sin fartstid i NRK jobbet med visuell identitet for hele spekteret av NRKs tilbud. Hun jobber nå spesifikt med utvikling og implementering av NRKs overordnede profil.Åsmund Matzow jobber med designarbeid på tvers av NRK som prosessleder for designutvikling, blant annet gjennom utrullingen av NRKs designprofil. Han har lang fartstid som designer i NRK.

Nordlysuker på Yr med Edvin Avdagic
Trenger man egentlig noe mer enn to uker på å lage verdens beste nordlysvarsel? Hør om den gangen Yr-teamet tok seg en pause fra den daglige backloggen for å avdekke nordlysets mysterier ved hjelp av værdata. Edvin har snart vært konseptutvikler på Yr i fire år. Han jobber for å skape konsepter som svarer til store og små værbehov for våre brukere.

Fantus og Unreal - barne-tv med spillteknologi med Mattis Folkestad
Hvordan kan to personer løse oppdraget med å lage en halv time animasjon til TV på noen måneder? Ved å bruke arbeidsmetoder fra spill har vi utviklet en helt ny produksjonsflyt for karakteranimasjon for TV. Mattis har jobbet i NRK siden 2003 som utvikler, designer og animatør. I tillegg har han gitt ut spillene "Milkmaid of the Milky Way" og "Embracelet".

PAUSE med VJ-booth Dansende NRK-former med Stian Veum Møllersen
Hvordan ser det ut når du kjører et signal fra NRK Radio inn i NRK Logoen? Kan det lære oss noe om ytterpunktene for identitetsbærende kommunikasjon, eller er det bare en feberdrøm fra en utvikler med en overaktiv fantasi? Kom for å bli hypnotisert, eller for å prøve å tøyle kaosmaskineriet med en hendig MIDI-kontroller. Kanskje du plukker opp noen gode ideer på veien. Stian har jobbet 3,5 år som utvikler i Digital Historieutvikling, og i den seneste tiden har han også vært fagleder for Datagrafikk og Datavisualisering (D&D).

Bokstav - bilde - budskap med Johan Sæther
Hvordan lage identitet til produksjonene i NRK. Johan jobber i avdelingen identitet, og har jobbet som designer i NRK siden 2009.

Hvorfor vi bygger designverktøy for TV-produksjon med Christian Gogstad Eide
Er det mulig å tenke annerledes rundt hvordan man produserer og arbeider med grafikk til daglige nyhetssendinger?Kan man gi flere muligheten til å lage grafikk i TV - sendinger, uten at det går på bekostning av profil ?

Sofaprat: Innovasjon og fagarbeid i NRK med Harald K. Jansson, Ingeborg Jensen og Stian Veum Møllersen
Ingeborg er fagansvarlig for brukeropplevelse i NRK og konseptutvikler på NRK.no. Hun har vært i NRK siden 2020 og jobber for at alle designerne og produktlederne skal ha et inspirerende fagmiljø med lave skuldre og høye ambisjoner. Ingeborg elsker en god diskusjon, spesielt de ekstra nerdete man har om design! Harald K. Jansson har gjennom hele karrieren jobbet med kart, kartdata og visualisering. De siste ti årene har han hatt flere roller I NRK, blant annet som fagansvarlig for «Datagrafikk og datavisualisering». Han har vært involvert I prosjekter som spenner fra datajournalistikk og redaksjonelle satsninger – til værkart på yr.no og «minutt-for-minutt»-sendinger. Harald Jobber nå for at NRK sine fagmiljøer skal få muligheten til å utvikle seg og blomstre.


About NRK👑

NRK ble etablert i 1933 som et radioselskap. I 1960 startet NRK TV-sendinger, og fra 2000 omfattet virksomheten også tilbud på nett. NRK har i 2022 tre riksdekkende tv-kanaler: NRK1, NRK2, NRK3/NRK SUPER, og fire hovedkanaler på radio, P1, P1+, P2 og P3, i tillegg til en rekke nisjekanaler. NRKs tilbud på nett omfatter blant annet nrk.no, nett-TV, nettradio, og yr.no.

På Y vil NRK ta oss med på innsiden av en av landets viktigste samfunnsaktører og mest komplekse mediehus. Vi vil få innsikt om hvordan de jobber og tenker overordnet strategisk om design, merkevare og innhold i alle flater. Hvordan de sørger for å være synlige og aktuelle i det (nå) internasjonale markedet, noe som er spennende og verdifull læring for alle i det digitale feltet.

Don't miss a thing.
Get on our mailing list.

CHOOSE LANGUAGE:

Organised by

Netlife logo
Andre Boller logo

Contributing partners

UX Norge logo
A conference created & hosted by Netlife