Skip to main content
  • 📢 Thursday, 12:00 - 12:21

Når valgkampen flyttes fra fysiske menneskemøter til digitale plattformer endres også spillereglene. I andre land har vi sett hvordan store techgiganter har spilt viktige roller i å vinne valg, men hva med lille Norge?

Gjennom portalen https://valg.ogtall.no har analysebyrået Analyse & Tall fulgt valgkampen på sosiale medier, uke for uke. Knappe to uker før valgdagen får du et eksklusivt innblikk i hvordan årets digitale valgkamp har utspilt seg. Hva har politikerne vært mest opptatt av? Og hva med oss velgere? Hvilket parti har snakket mest om “vanlige folk” og “folk flest”? Hvem har de gladeste og sinteste velgerne? Og hva kan emojis som hund, hammer og flau apekatt fortelle oss om stemningen hos velgere? Ingvild tar deg gjennom alt du ikke visste at du ville vite om partiene og politikere på Facebook. Kanskje lærer du noe nytt om demokratiet vårt og hvilken rolle du selv kan spille.

About Ingvild Endestad - Y 2021👑

This speaker attended in 2021

Ingvild Endestad er utdanna sosialantropolog og har jobbet med folk og menneskerettigheter i mange år. Frem til i fjor var hun leder i den skeive organisasjonen FRI. Nå har hun byttet ut parader og ropert med tall og digitale analyser i selskapet Analyse & Tall. Ingvild har tro på at alle folk bidrar til demokratiet og at vi må skjønne verden vi lever i for å forandre den.

Ingvild mener kunnskap og folk er nøkkelen til et hyggeligere, mer demokratisk og mer rettferdig samfunn. Hun er oppvokst i bokollektiv og har måttet forholde seg til folk og demokrati i alt fra de små tingene som godterifordeling og innetid til elevrådsvalg og stortingsvalg- og nå også på en demokratisk arbeidsplass.

Don't miss a thing.
Get on our mailing list.

CHOOSE LANGUAGE:

Organised by

Netlife logo
Andre Boller logo

Contributing partners

UX Norge logo
A conference created & hosted by Netlife