Skip to main content

Norges grønneste nettside (NO)

I år deler Netlife for første gang ut prisen «Norges grønneste nettside» på Y. Prisen vil gå til et selskap som aktivt arbeider for å redusere sitt digitale klimaavtrykk, og går foran i arbeidet med digital bærekraft.
stage

Hva

Prisen har som formål å hylle Norges mest klimavennlige nettside. Digitale spor skaper dypere fotavtrykk enn mange er klar over, og med prisen vil Netlife hedre et selskap som har forstått dette - og aktivt arbeider for å redusere karbonavtrykket til nettsiden sin.

Hvorfor

IKT-sektoren står i dag for 2 % av verdens globale karbonutslipp, som er like mye som flybransjen. Om vi ikke bremser utviklingen, kan dette tallet øke til 14 % i 2040. Det er et større karbonavtrykk enn hele jordbruksnæringen har i dag.

Jo større nettsiden din er, jo mer CO2 slipper den ut. Jo større nettsiden din er, jo tregere er den også. Store og trege nettsider er ikke “bare” ille for klimaet, men gir også dårligere brukeropplevelse, lavere konvertering, lavere engasjement og dårligere posisjoner i søkeresultater.

Alle - du, brukerne og kloden - er tjent med slanke og raske nettsider.

Fristen for å sende inn en nominasjon er 26. oktober.
Send inn nominasjon ->


KriterierJuryen ser etter kandidater som på ulike måter arbeider aktivt for å redusere det digitale klimaavtrykket til nettsiden. Det kan for eksempel være:

  • Dere har en grønn hostingleverandør som bruker fornybar energi i sine datasentre
  • Dere har gode rutiner for å slette, rydde og forbedre innhold på nettsiden
  • Dere har iverksatt tiltak for å redusere størrelsen på nettsiden eller jobber kontinuerlig med å holde den slank
  • Dere har en innholdsstrategi som prioriterer brukernes behov fremfor interne avdelingers ustoppelige kommunikasjonsbehov (aka «nyhetssyken»)
  • Dere jobber kontinuerlig med forbedring av nettsiden i stedet for å lage en ny nettside annethvert år

Hva er premien?

Vinneren mottar heder og ære i beste sendetid på Y. I tillegg får du 100 trær plantet i ditt navn, en statuett som du kan ha på pulten din og et badge som du kan plassere på nettsiden for å skryte av seieren.

Fristen for å sende inn en nominasjon er 26. oktober.
Send inn nominasjon

More mail! Stay updated with our newsletter

We hope these newsletters will be so useful to you that they outweigh the inconvenience to your inbox. If not, you can always opt out from receiving them.

Sponsors
Siteimprove logo
Forte logo
Fremtind logo
Posten logo
Graphiq logo
Vev Design logo
Partners
Trigger logo
Netlife logo